marți, 26 ianuarie 2010

Fazele Somnului

Exista cinci faze ale somnului pe care fiecare dintre noi le parcurgem in timpul noptii. Prin supravegherea fazelor respective in cursul noptii, se poate cunoaste ciclul personal complet.



Nu conteaza cat dormim pentru ca nu avem nevoie de acelasi numar de ore de somn, fiecare avand propriul mod de refacere sau odihna in faze succesive. Orele de somn variaza de la un individ la altul in functie de varsta, organism, sanatate, stare de spirit etc. De cele mai multe ori o ora in plus de somn iti poate face mai mult rau decat crezi, deorece iti depasesti nevoia personala de somn.

Prima faza a somnului sau faza Alfa dureaza 20 minute - este cea in care adormim foarte repede. Corpul se relaxeaza, inima bate mai rar, respiratia devine mai grea. Putem adormi fara sa ne dam seama. In aceasta faza, esti usor constient, iti simti patul cald si moale. Emotiile care ne patrund in acest moment ajung in zonele cele mai profunde ale fiintei.
In aceasta faza prin vointa si concentrare putem actiona asupra viselor. Apare seara inainte de a adormi si dimineata, la trezire.

A doua faza a somnului sau faza Theta care dureaza foarte putin - o recunoastem dupa somnolenta. In acest stadiu somnul este intrerupt cu usurinta, dar iti dai seama ca ai dormit. Te trezesti repede si adormi la loc, la fel de repede. Iti aduci cu usurinta aminte ce ai visat, cand te trezesti dimineata. Iti poti influenta visele de fiecare data cand iesi din faza Alfa si intri in faza Theta.

A treia faza a somnului sau starea Delta dureaza 30 minute - cufundarea intr-un somn adanc, din care ne amintim cu greu ce am visat.

A patra faza a somnului - dormim cel mai mult si mai adanc. Ne trezim cu mare greutate si nu ne aducem aminte nimic din ce am visat. Starea de inconstienta este totala.

A cincea faza a somnului sau faza R.E.M.(asa numitul somn paradoxal) dureaza intre 14 si 19 minute - in acest stadiu activitatea reierului se apropie de cea a starii de veghe. Somnul paradoxal este o a treia stare a existentei noastre, recunoscuta stiintific, ca si starea de veghe si starea de somn lent si adanc. Somnul se manifesta prin rigiditatea corpului, bataile repezi ale inimii, debitul sanguin creste.
Somnul paradoxal este o stare apropiata somnului adanc, dar se deosebeste de acesta deoarece suntem constienti si mintea lucreaza. Ne trezim cu greutate, dar ne amintim ce am visat.


Citeste mai departe: Vise simboluri predominante - Visele ne arata in limbaj simbolic ce anume exista in spatele unei imagini, reprezentarea unei amintiri pe care s-a grefat o interpretare personala... >>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cuvantul te reprezinta, arata-ne cine esti ! Nimeni nu are dreptul sa te judece...tu singur te vei judeca mai devreme sau mai tarziu ...

Cele mai cautate

ce simbolizeaza cifra 44 in biblie, am visat ca ma urmarea un grup de copiii,vise-numere, vise-interpretare, preziceri personalizate,fazele-somnului, Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti, vise-simboluri predominante,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...