sâmbătă, 18 septembrie 2010

Semnificatia numerelor in vis

Numerele au puterea de a hotara daca visul, benefic sau malefic, se va implini. Adesea numarul indica o data, vesteste un eveniment asteptat sau nu, un inceput sau un sfarsit.



Numerele au fascinat de-a lungul timpului foarte multi oameni de stiinta, matematicieni, fizicieni, biologi si continua sa o faca chiar si in prezent. Numerele apar peste tot: in natura, pornind de la aranjamentul frunzelor, de la sabloanele petalelor unei flori si ajungand la falangele mainii umane. Ganditorul german, savant multilateral, filosof şi teolog, jurist, astronom şi matematician, Nikolaus Cusanus a spus despre numere ca "Sunt cel mai bun mijloc de a descoperi adevarul divin."
Egiptenii antici dadeau mare importanta semnificatiei numerelor si le foloseau ca mijloc de prevestire a viitorului. De asemenea, evreii, asociau numerele cu literele alfabetului dand lumii CABBALA si punand astfel bazele interpretarii numerelor.

NUMARUL 1 - astrul lui este Soarele
Numar pozitiv, reprezinta punctul de pornire, activul, valorile inteligentei. Indica inceputul incununat de succes, al unei lucrari, al unei creatii. O hotarare ce trebuie luata repede pentru a avea succes in realizarea ei.

NUMARUL 2 - astrul lui este Luna
Numar negativ, denota dualitatea, instabilitatea, pasivul, opozitia. Indica situatii schimbatoare, incurcaturi care duc la conflicte.

NUMARUL 3 - simbolizeaza Sfanta Treime
Numar pozitiv, arata conceptia, ideea, echilibrul, adevarul, puterea spirituala. Nu exprima realizarea ci zamislirea unui lucru. Reprezinta echilibrul dintre minte, sensibilitate si vointa.Forma sa geometrica este triunghiul.

NUMARUL 4 - se identifica cu Pamantul
Numar pozitiv si negativ, denota rigiditate, incordare, scepticism, incapatanare dar si realizarea si stabilitatea. Reprezinta tot ceea ce se va realiza si implini. Cifra patru este asociata cu cuaternarul, exprimat in punctele cardinale, in existenta celor patru evanghelisti, patru temperamente (coleric, sangvinic, flegmatic si melancolic), iar kabala o asociaza cu crucea. Forma sa geometrica este patratul.

NUMARUL 5 - este numarul Omului
Numar pozitiv, caracterizat prin inspiratie, creativitate, viata echilibrata. Reprezinta unirea armonioasa dintre cer si pamant, perfectiunea si ordinea divina intruchipate de natura umana. Forma sa geometrica este pentagrama.

NUMARUL 6 - reprezinta Pecetea lui Solomon
Numar negativ, simbolizeaza dificultatea alegerii in toate patimile necugetate, o confruntare intre bine si rau. Ezitare, dualitate intre suflet si spirit, intre dorinta si ratiune, nehotarare in dragoste. Forma sa geometrica este steaua cu sase colturi.

NUMARUL 7 - este un numar sacru al puterii magice
Numar pozitiv, inseamna victorie, un lucru dus pana la capat, o izbanda, o biruinta. Puterea sa magica e sprijinita de o vointa divina, care face totul posibil, o adevarata reusita. Forma sa geometrica este steaua cu sapte colturi.

NUMARUL 8 - reprezinta Justitia
Numar negativ si pozitiv, reprezinta omul cu gandurile, faptele, vorbele sale care il ridica tot mai sus, treapta cu treapta. Semnifica, durerea, nereusita, doliul, incercarile din ce in ce mai grele in initierea inaintarii pe scara evolutiei. Este simbolul Infinitului.

NUMARUL 9 - este cifra Timpului
Numar pozitiv, are valoare rituala, indeamna la prudenta. Este o cifra a timpului, este incheierea unui nou ciclu, inchiderea unei verigi si pragul unui nou inceput. Nu se incepe nimic de la aceasta vibratie numerica, pentru ca reprezinta intervalul dintre doua realizari.

NUMARUL 10 - semnifica Destinul
Numar pozitiv, este legat de destin, de viata, de existenta. Indeamna la intelepciune si la regandirea tuturor bazelor existentei.

Citeste mai departe : in continuare NUMERELE de la 11 - 20 >>


Cele mai cautate

ce simbolizeaza cifra 44 in biblie, am visat ca ma urmarea un grup de copiii,vise-numere, vise-interpretare, preziceri personalizate,fazele-somnului, Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti, vise-simboluri predominante,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...