joi, 28 ianuarie 2010

Invata sa-ti analizezi visele

Daca vrei sa inveti sa-ti analizezi visele, incearca mai intai sa intelegi mesajul din vis, sa retii simbolurile care apar. Gandeste-te ca nu visezi numai pentru tine, ci receptionezi si mesaje adresate altora.



Interpretarea viselor este un lucru foarte interesant totodata util. Subconstientul ne vorbeste prin simboluri. Visul ne raspunde gandurilor si evaluarilor noastre de zi cu zi, un raspuns la ceea ce ne framanta mereu.
Trebuie sa-ti dai seama daca visul este subiectiv sau obiectiv, adica daca personajele din vis sunt imaginare sau nu. Apoi incearca sa vezi daca visul exprima fenomene de defulare, de cenzura, de inversiune, de deplasare sau de condensare.

FENOMENUL DE DEFULARE - exprima tot ceea ce poti sa faci in vis fara nici o jena, rusine sau frica, iar in realitate nu indraznesti. Supraeul este atat de adanc imprimat in noi de normele religiei si ale societatii, iar obiceiurile si automatismele au devenit un mod de a fi incat le credem firesti.

FENOMENUL DE CENZURA - cand normele constiintei ascund adevaratele sentimente vehiculate in mod inconstient. Visul mascheaza ceea ce ne temem sa recunostem, ascunzand adevaratul mesaj sau ii schimba directia, cu ajutorul limbajului simbolic, asa cum ne arata unele vise de intoarcere in trecut. Visele in trecut semnifica mai intotdeauna o trauma sau un lucru ramas nerezolvat .

FENOMENUL DE INVERSIUNE - este foarte important pentru ca te ajuta sa-ti intelegi mai bine sibolurile personale. Daca locurile, obiectele si privelistea te impresioneaza si iti provoaca emotii puternice, inseamna ca acestea reprezinta sentimente traite de o fateta a fiintei tale. Aceasta este o forma de limbaj simbolic legat de evenimentele ce urmeaza sa se produca. Mesajul primit te ajuta sa te aperi de unele aspecte negative, sau te indeamna sa actionezi ca intermediar si sa-i avertizezi pe altii de ceea ce urmeaza sa se intample.

FENOMENUL DE DEPLASARE - continutul visului este insuficient criptat, protejandu-l pe cel ce viseaza de invazia inconstientului asupra constientului, visul se intrerupe si deci somnul. Simtirea este din cale-afara de tulburata de mesajul visului. Iata de ce cosmarul il trezeste pe subiect. Un vis “reusit” este unul care nu lasa urme.

FENOMENUL DE CONDENSARE - apare atunci cand un amanunt devine obsesiv si capata o importanta exagerata in mintea ta adormita sau treaza. Din aceasta cauza un singur chip aparut in vis poate insemna o multime de lucruri.


Visul este determinat de aceasi intentie ca si maxima socratica: "Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste intregul Univers, cu energiile si fortele sale ascunse"


Citeste mai departe: Vise - Interpretare >>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cuvantul te reprezinta, arata-ne cine esti ! Nimeni nu are dreptul sa te judece...tu singur te vei judeca mai devreme sau mai tarziu ...

Cele mai cautate

ce simbolizeaza cifra 44 in biblie, am visat ca ma urmarea un grup de copiii,vise-numere, vise-interpretare, preziceri personalizate,fazele-somnului, Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti, vise-simboluri predominante,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...